Menu

Coreea de Sud s-a calificat la Mondialul din Brazilia

Coreea de Sud a invins cu 1-0 pe teren propriu Uzbekistanul si si-a asigurat prezenta la Campionatul Mondial din Brazilia inaintea ultimei etape din calificari

Marti, 11 iunie 2013, s-a desfasurat penultima etapa de calificare pentru Campionatul Mondial din Brazilia din zona Asiei. Cel mai interesant meci a avut loc in grupa A intre Coreea de Sud si Uzbekistan. Cele doua se aflau pe primele doua locuri cu 11 puncte inaintea acestui meci, iar castigatoarea partidei avea asigurata prezenta la turneul final inaintea ultimei etape. Partida a fost una destul de echilibrata in prima repriza, iar potrivit celui mai bun comentariu live de fotbal oferit de bet365, singurul gol al partidei a fost inscris in minutul 42. A fost defapt un autogol al mijlocasului uzbek, Akmal Shorakhmedov. In repriza secunda gazdele au dominat jocul si nu au avut nici o emotie in privinta victoriei.

In celalalt meci al grupei A desfasurat marti, Iran a invins fara probleme pe teren propriu cu 4-0 Libanul. Iranienii au dominat clar partida si au condus cu 2-0 inca din prima repriza. Era greu de crezut ca Iranul se va incurca iarasi cu Libanul dupa ce in tur pierdusera cu 1-0. In urma rezultatelor de marti, Coreea de Sud a ajuns la 14 puncte si ocupa primul loc. Pe locul doi cu 13 puncte este Iranul, iar pe pozitia a 3-a se afla Uzbekistanul. Indiferent de rezultatele ultimei etape Coreea de Sud are asigurata prezenta la Campionatul Mondial din 2014 deoarece sta mai bine in meciurile directe contra Uzbekistanului. In schimb Iranul are nevoie de cel putin 1 punct in meciul din Coreea de Sud pentru a fi sigura de prezenta la Mondialul din Brazilia.

 

Rezultate meciuri inregistrate marti in calificarile zonei Asia:

 

Australia          4 - 0     Iordania

Coreea de Sud            1 - 0     Uzbekistan

Irak                  0 - 1     Japonia

 

Iran                  4 - 0     Liban

Parteneri