Menu

Torres a devenit primul jucător din istorie care deţine simultan cele mai tari trofee din fotbal

  • Scris de prosport.ro
  • Categorie: Fotbal Extern

ToresFernando Torres garantează trofee. Miercuri, ibericul a devenit primul jucător din istorie care deţine simultan trofeele Ligii Campionilor, Europa League, Campionatului Mondial şi Campionatului European şi a jucat cel puţin un minut în toate finalele

Jurgen Kohler şi Andreas Moller au câştigat şi ei cele patru trofee, dar nu le-au deţinut simultan

Spaniolul are 22 de goluri marcate în acest sezon, înscriind în şapte competiţii diferite


60 de milioane de euro a plătit Chelsea în ianuarie 2011 pentru a-l transfera pe Fernando Torres de la ToresLiverpool! Adică cel mai scump transfer al unei echipe din Premier League din întreaga istorie a campionatului englez. Bani pe care presa i-a considerat atunci prea mulţi. Iar situaţia nu s-a schimbat nici în ultimul sezon. „El Nino” a marcat doar 34 de goluri în 130 de meciuri pentru „albaştri”, având o medie mult mai slabă faţă de cele reuşite la Atletico Madrid sau Liverpool, fiind ţinta predilectă a criticilor presei engleze. Totuşi, rezultatele din ultimii patru ani îl salvează pe atacantul spaniol de 29 de ani, iar cele 22 de goluri înscrise în acest sezon în şapte competiţii diferite îl plasează deasupra lui Tevez, Rooney sau Balotelli într-un top al marcatorilor .

Torres a jucat în patru finale în ultimii trei ani

Motivat pentru a câştiga şi Europa League cu Chelsea după succesul din Liga Campionilor din sezonul trecut, spaniolul a marcat primul gol al finalei cu Benfica în urma unei curse senzaţionale, în care i-a pierdut pe drum pe Luisao şi Garay şi l-a driblat în ultimă instanţă şi pe portarul Artur. A fost al nouălea gol în Europa pentru „albaştri” în acest sezon! „Mă simt excelent şi sunt mândru că am câştigat trofeul”, a spus Torres după meci. Şi nici nu are de ce să nu fie! „El Nino” a devenit  miercuri seară primul jucător din istoria fotbalului care deţine simultan trofeele Ligii Campionilor, Europa League, Campionatului Mondial şi Campionatului European. Şi, spre deosebire de coechipierul Juan Mata care a fost atât în lotul Spaniei, cât şi în cel al lui Chelsea la aceste performanţe, Torres este unicul jucător care a evoluat cel puţin un minut în fiecare finală! Interesant este însă că atacantul iberic nu are niciun titlu de campion în palmares, fiind un „specialist” al turneelor internaţionale.
Torres şi Mata nu sunt însă singurii jucători care au cucerit toate cele patru trofee. Nemţii Jurgen Kohler şi Andreas Moller au câştigat Campionatul Mondial în 1990, Europeanul în 1996, Cupa UEFA cu Borussia Dortmund în 1993 şi Liga Campionilor în 1997. Cei doi nu au deţinut însă niciodată simultan cele patru trofee.

Chelsea va deţine atât trofeul Ligii Campionilor, cât şi pe cel al Europa League timp de zece zile, fiind prima echipă care reuşeşte acest lucru în istorie.

Sursa: prosport.ro

Parteneri