Menu

E sigur: Falcao se va transfera la Real Madrid! Ziarul de casă al grupării blanco a demascat planul lui Perez!

  • Scris de Prosport.ro
  • Categorie: Fotbal Extern
E sigur: Falcao se va transfera la Real Madrid! Ziarul de casă al grupării blanco a demascat planul lui Perez!

E aproape sigur. Radamel Falcao va ajunge din 2014 pe Santiago Bernabeu. Cel puţin asta susţine ziarul de casă al grupării "blanco", As, care dezvăluie în ediţia online de astăzi dedesubturile acestei afaceri.

În ultimele zile au apărut informaţii potrivit cărora miliardarul rus Dmitry Rybolovlev, patronul lui AS Monaco, a achitat clauza de reziliere de 60 de milioane de euro, stabilită de Atletico Madrid. Sursa citată confirmă informaţia, doar că gruparea monegască va fi doar o punte de lansare către Real.

Concret, Perez şi Rybolovlev ar fi căzut de acord ca Falcao să ajungă la Madrid via Monaco. Francezii, proaspăt promovaţi în Ligue 1 se vor folosi de columbian jumătate de sezon, pentru ca apoi să îi dea undă verde spre Madrid (cum clubul francez nu evoluează în cupele europene, sud-americanul va fi eligibil pentru Champions League, la Real). Potrivit jurnaliştilor iberici, pentru a evita eventuale neînţelegeri ulterioare, cel poreclit "Tigrul" va avea chiar o clauză în contract care să stipuleze că în cazul în care "albii" se decid să îl transfere, Monaco va fi obligată să accepte oferta (evident, una similară ca preţ cu suma investită de gruparea din Hexagon pentru a-l achiziţiona de la Atletico).

De ce nu vine pe Bernabeu din vară?

La o primă vedere există mai multe semne de întrebare privind veridicitatea informaţiilor. Cei mai mulţi sunt sceptici cu privire la acest "târg", întrebându-se, firesc, de ce Real nu îi achită direct clauza de reziliere, dacă tot urmează să îl transfere în viitorul apropiat.

Unul dintre motive ar fi reprezentat de vâlva care s-ar crea în jurul acestei mutări. O trecere de la Atletico direct la Real ar fi mult mai dificil de tolerat pentru suporterii "los colchoneros" decât varianta  prezentată mai sus. Falcao este un adevărat idol pe Vicente Calderon, iar o astfel de trădare ar fi greu de digerat.

Pe de altă parte, lui patronul lui Monaco îi convine de minune această variantă, echipa pe care o conduce obţinând o vizibilitate maximă în media din întreaga lume. Pe lângă publicitatea creată, Falcao ar urma să fie şi un deschizător de drumuri. Cum fotbaliştii de mare valoare sunt mai degrabă reticenţi în privinţa transferului la un club fără un background deosebit, aşa cum este în acest moment Monaco, achiziţionarea "Tigrului" poate deveni un exemplu. Dacă un fotbalist de talia lui acceptă o astfel de ofertă, cu certitudine alţi jucători nu vor mai fi la fel de circumspecţi în cazul unei oferte venite din partea francezilor.

Sursa: Prosport.ro

Citeste mai mult http://www.prosport.ro/fotbal-extern/campionate-externe/e-sigur-falcao-se-va-transfera-la-real-madrid-ziarul-de-casa-al-gruparii-blanco-a-demascat-planul-lui-perez-10871214

Parteneri