Menu

Manchester United a câştigat derbyul cu City

Eliminată din Liga Campionilor, Manchester City a pierdut şi derbyul cu United, iar acum este la 6 puncte în spatele rivalilor după 16 etape

Duminică a avut loc cel mai aşteptat meci din Premier League, cel dintre Manchester City şi Manchester United. Cele două se aflau înaintea acestei partide pe primele două locuri din Anglia, iar “cetăţenii” ar fi putut egala la puncte pe United în cazul unei victorii. Din păcate meciul nu a început deloc bine pentru ei, Wayne Rooney deschizând scorul în minutul 16. Acelaşi Rooney a dus scorul la 2-0 în minutul 29 şi a stabilit scorul de la pauză. În a doua repriză, Yaya Toure a redus din diferenţă în minutul 60, iar apoi în minutul 86 fundaşul Zabaleta a adus egalarea şi se părea că meciul se va încheia la egalitate. Nu a fost însă de acord Robin Van Persie care a înscris în minutul 92 şi a declanşat iadul in tribune. Fanii gazdelor s-au contrat cu forţele de ordine, timp în care Rio Ferdinand a fost lovit în arcadă de o monedă, iar apoi un fan al “cetăţenilor” a intrat pe teren, dar a fost oprit la timp de portarul Hart. În urma acestei victorii, Manchester United s-a distanţat la 6 puncte în fruntea Angliei, în timp ce Manchester City a rămas pe locul doi. În etapa viitoare, Manchester United primeşte vizita celor de la Sunderland, iar Manchester City va juca în deplasare la Newcastle United.

Tot duminică s-au mai desfăşurat două partide din Premier League. În primul meci Everton a învins spectaculos cu 2-1 pe Tottenham Hotspur. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 76 prin Dempsey, însă Everton a întors scorul în minutele 90 şi 92 prin Pienaar şi Jelavic. În celălalt meci, Liverpool s-a impus cu 3-2 la West Ham United. “Cormoranii” au deschis scorul în minutul 11 prin Johnson, însă până la pauză gazdele au întors scorul. În repriza secundă Liverpool a reuşit şi ea să întoarcă scorul în ultimele 15 minute.

Rezultate meciuri Premier League, etapa a 16-a:

Sâmbătă         08/12/12

Wigan             2 - 2     QPR

Swansea          3 - 4     Norwich

Arsenal            2 - 0     West Brom

Sunderland      1 - 3     Chelsea

Southampton   1 - 0     Reading

Aston Villa      0 - 0     Stoke

Duminică        09/12/12

Man City         2 - 3     Man Utd

Everton           2 - 1     Tottenham

West Ham       2 - 3     Liverpool

Parteneri