Menu

Arrivederci Roberto, bienvenido Rafa! Abramovici a trecut peste fani şi l-a convins pe Benitez: spaniolul este noul antrenor al lui Chelsea

  • Scris de Prosport.ro
  • Categorie: Fotbal Extern
Ultima oră / Arrivederci Roberto, bienvenido Rafa! Abramovici a trecut peste fani şi l-a convins pe Benitez: spaniolul este noul antrenor al lui Chelsea

UPDATE 21:27 - Rafael Benitez este noul antrenor al campioanei Europei, Chelsea londra. Spaniolul a semnat un contract care se va întinde pe un an şi jumătate.

19 mai 2012. Roberto di Matteo devenea unul dintre cele mai importante personaje din istoria lui Chelsea, după ce câştiga prima Ligă a Campionilor din istoria de 105 ani a clubului londonez. Din postura de manager interimar! O surpriză pentru patronul Roman Abramovici, rusul care investise peste un miliard de euro pentru a-şi îndeplini acest vis. La doar şase luni şi o zi, o nouă surpriză de proporţii! Di Matteo a fost demis, după 0-3 cu  Juventus. Motivul? „O serie de rezultate slabe, care au periclitat acest sezon”. Un mesaj clar şi logic, care ascunde însă indecizia lui Abramovici din vară. Atunci, după refuzul lui Guardiola, Abramovici a fost obligat să continue cu Di Matteo.

După un start bun de sezon, Chelsea nu a câştigat decât unul din ultimele cinci meciuri. Iar în Liga Campionilor, londonezii sunt aproape de eliminare, un egal între Şahtior şi Juventus în ultima etapă a grupei scoţând campioana din competiţie! Destul pentru Abramovici! Care l-a demis ieri dimineaţă pe italian. Di Matteo a fost al optulea antrenor demis în epoca rusului şi nu a rezistat decât 262 de zile, mai mult însă ca Andre Villas-Boas (256), Avram Grant (247) sau Luiz Felipe Scolari (227).

Presa engleză a speculat imediat privind numele viitorului manager al lui Chelsea. Iar după ce numele lui Guardiola a fost din nou şters, ibericul nefiind dispus să preia echipa în mers, jurnaliştii din Insulă au găsit candidatul ideal: Rafael Benitez. „Sunt dispus să vin la Chelsea, e un club mare, care poate face performanţă. Iar eu m-am identificat întotdeauna cu fotbalul englez”, a spus imediat „Rafa”, care a plecat de urgenţă din Abu Dhabi, acolo unde ocupa un post de specialist la o emisiune TV pentru a negocia cu londonezii.


Eşecul suferit de Chelsea pe terenul lui Juventus în grupele Ligii Campionilor (3-0) a însemnat şi despărţirea de Roberto Di Matteo, antrenorul care a adus trofeul Ligii Campionilor în premieră la Londra.

Roman Abramovici l-a contactat imediat pe Rafael Benitez, spaniolul care o făcea pe Liverpool din nou campioană europeană în 2005 şi care este liber de contract în acest moment, după o aventură nereuşită la Inter Milano.

Ibericul nu este însă dorit şi de fanii lui Chelsea, care cred că acesta nu este cea mai potrivită soluţie pentru înlocuirea lui Di Matteo: "Nu ar fi bine venit la noi, nu îl vrem din acelaşi motiv pentru care nu i-am dorit nici pe Grant şi Redknapp. Motivul? Nu credem că este un bun antrenor. Dacă era, acum antrena o echipă", a spus Trizia Fiorellina, preşedintele Clubului Suporterilor lui Chelsea.

Ostilitatea fanilor londonezi s-a născut în urmă cu doi ani, atunci când de asemenea se pusese problema ca Benitez s-o preia pe Chelsea. Atunci, antrenorul declina oferta, făcând o declaraţie de dragoste la adresa lui Liverpool: "Chelsea este o echipă mare, cu jucători fantastici, pe care orice manager ar vrea s-o antreneze. Dar nu aş accepta niciodată să preiau această echipă din respect pentru Liverpool. Pentru mine nu există decât un singur club în Anglia şi acela este Liverpool".

Sursa: Prosport.ro

Citeste mai mult http://www.prosport.ro/fotbal-extern/campionate-externe/ultima-ora-arrivederci-roberto-bienvenido-rafa-abramovici-a-trecut-peste-fani-si-l-a-convins-pe-benitez-spaniolul-este-noul-antrenor-al-lui-chelsea-10342492

Parteneri