Menu

Romania rateaza victoria in Israel. La pauza am avut 2-0!

Nationala Romaniei a incheiat la egalitate in deplasare cu Israel, scor 2-2, dupa ce a avut avantaj dublu la pauza. Cu cinci minute inaintea finalului gazdele au reusit egalarea prin Dabbur, autorul unei duble.

Edward Iordanescu rateaza astfel primul succes pe banca nationalei Romaniei, dupa ce am pierdut 0-1 cu Grecia in primul meci din acest an.

Este doar a saptea remiza in 26 de meciuri disputate de Romania contra Israelului.

Prima ocazie a meciului de la Netanya a apartinut Romaniei, in minutul 3, la patrunderea lui Mihaila in careu cu finalizare peste poarta.

Trei minute mai tarziu a venit randul lui Man, noul decar al nationalei, sa ameninte poarta adversa. Sutul sau a fost blocat de un aparator advers.

Romania a profitat de inceputul bun si a deschis scorul in minutul 10. Man l-a gasit pe Cicaldau in careu cu o pasa in diagonala, acesta a facut un dribling in fata lui David si a marcat cu un sut plasat pentru 0-1.

In minutul 16 am ratat o noua ocazie la patrunderea lui Mihaila in partea dreapta a careului. Acesta a sutat pe langa poarta.

La faza imediat urmatoare a venit si replica gazdelor prin Dabbur. Sut din alergare blocat de Nita.

Romania si-a dublat avantajul din minutul 24 dupa o faza pornita de la recuperarea lui Chiriches in cercul de la centrul terenului.

Capitanul nationalei noastre a patruns pe zona centrala si i-a pasat decisiv lui Man in dreapta. Noul decar al Romaniei a finalizat cu sut printre picioarele portarului Marciano.

Partea secunda a debutat cu o mare ocazie pentru Romania. Portarul israelian a respins in extremis devierea lui Manea dupa o faza de la coltul terenului.

Fabuloasa interventia lui Nita, in minutul 49, portarul nostru blocand cu o mana la sutul lui Solomon, jucator intrat la pauza in echipa Israelului.

Romania a replicat prin Mihaila doua minute mai tarziu, atacantul nostru luandu-i fata unui adversar la centrarea lui Ivan.

Israel a redus din diferenta, in minutul 57, prin Dabbur cu o lovitura de cap dupa o centrare din corner.

Tricolorii au facut pasul inapoi si minute bune aproape ca n-au mai trecut centrul terenului.

Intrarea lui Alibec ne-a adus un plus de forta pe faza ofensiva si cu 13 minute inaintea finalului am ratat cea mai mare ocazie a partii secunde.

Man a patruns in dreapta, a continuat cu Alibec si de la acesta mingea a ajuns la Bancu, jucator blocat de portarul advers.

Cu cinci minute inaintea finalului Israel a reusit egalarea prin acelasi Dabbur, jucator care a profitat de apatia apararii noastre.

Sursa: https://www.onlinesport.ro/fotbal/echipa-nationala/romania-rateaza-victoria-in-israel-la-pauza-am-avut-2-0-nid-147862

Parteneri