Menu

România și-a aflat adversarele din preliminariile pentru Mondialul din Qatar! Cum arată grupele

România și-a aflat în această seară adversarele din preliminariile Campionatului Mondial din 2022, din Qatar. „Tricolorii” au fost repartizați în Grupa J, alături de doi adversari complicați: Germania și Islanda. În grupa noastră mai sunt Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein. 

  • Partidele din preliminarii vor avea loc în perioada martie-noiembrie 2021, iar cele din play-off în martie 2022.

Luni seară, la sediul FIFA de la Zurich, a avut loc tragerea la sorți a grupelor preliminare europene pentru Campionatul Mondial din Qatar, care e programat să se dispute în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie 2022. Ultima ediție cu turneu final de 32 de echipe, după care, din 2026, vor participa 48 de naționale.

România și-a aflat adversarele din preliminariile pentru Mondialul din 2022

Sorții n-au fost prea blânzi cu selecționata lui Mirel Rădoi, care a dat peste Germania, una dintre forțele Europei. Un alt adversar de calibru este Islanda, echipa care abia ce ne-a eliminat de la „barajul” pentru EURO 2020. Ne vom întâlni și cu Macedonia de Nord, o echipă imprevizibilă, calificată la Europeanul mutat anul viitor. 

Este a șasea tentativă a naționalei României de a ajunge iar la Mondiale, unde am fost ultima dată în 1998. De 22 de ani, am ratat toate celelalte turnee, din 2002, 2006, 2010, 2014 și 2018. De două ori, în 2001 și în 2013, am pierdut barajele de calificare cu Slovenia, respectiv Grecia. 

Grupa României în preliminariile pentru Mondialul din 2022

Germania

România

Islanda

Macedonia de Nord

Armenia

Liechtenstein

Componența tuturor grupelor de calificare pentru Mondialul din Qatar:

 

Grupa A

Portugalia

Serbia

Irlanda

Luxemburg

Azerbaidjan

 

Grupa B

Spania

Suedia

Grecia

Georgia

Kosovo

 

Grupa C

Italia

Elveția

Irlanda de Nord

Bulgaria

Lituania

 

Grupa D

Franța

Ucraina

Finlanda

Bosnia

Kazahstan

 

Grupa E

Belgia

Țara Galilor

Cehia

Belarus

Estonia

 

Grupa F

Danemarca

Austria

Scoția

Israel

Insulele Feroe

Republica Moldova

 

Grupa G

Olanda

Turcia

Norvegia

Muntenegru

Letonia

Gibraltar

 

Grupa H

Croația

Slovacia

Rusia

Slovenia

Cipru

Malta

 

Grupa I

Anglia

Polonia

Ungaria

Albania

Andorra

San Marino

Cum arată preliminariile pentru CM 2022

Cele 55 de formații din Europa se vor lupta pentru 13 locuri rezervate naționalelor de pe Bătrânului Continent. Ele vor fi împărțite în 10 grupe, 5 de câte 5 (A-E) și 5 de câte 6 (F-J).

Cele 10 câștigătoare ale seriilor se califică direct la turneul final. Ocupantele locurilor doi plus cel mai bine clasate două formații în faza grupelor Ligii Națiunilor 2020 (cu excepția celor deja calificate din aceste preliminarii clasice) vor disputa un play-off în două trepte, 6 semifinale și 3 finale (câte un singur meci, gazda urmând să fie trasă la sorți), pentru ultimele 3 locuri.

România a prins in extremis urna a doua

În funcție de ultimul clasament FIFA, din 26 noiembrie, cele 55 de reprezentative au fost împărțite în 6 urne valorice, 5 de câte 10 echipe și una de 5. În urma ultimelor rezultate din Liga Națiunilor, România a reușit să revină în urna a 2-a valorică, prinzând locul 20, ultimul. Astfel, trupa lui Rădoi are șanse, cel puțin teoretic, să prindă măcar un loc la baraj.

7

e numărul turneelor finale mondiale din cele 21 disputate la care România a participat. Cea mai bună performanță fiind cea din 1994, sfert de finală

Sursa: https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/romania-si-a-aflat-adversarele-din-preliminariile-pentru-mondialul-din-qatar-617863.html

Parteneri