Menu

ȚSKA SOFIA - CFR CLUJ 0-2. Campioană cu pedigree european! CFR Cluj, primul lider al grupei A din Europa League

CFR Cluj a învins-o pe ȚSKA Sofia, scor 2-0, în primul meci al grupei A din Europa League. 

CFR Cluj a început cu dreptul și noua ediție de Europa League. La Sofia, în fața a 12.000 de fani gălăgioși, campioana României a fost pusă sub presiune in primele minute. Cu mult calm, experimentații jucători ai lui Dan Petrescu au tăiat elanul lui ȚSKA Sofia.

ȚSKA Sofia - CFR Cluj 0-2, cronică de Dan Udrea

Într-o atmosferă ostilă, care a sfidat orice restricţii în plină pandemie, CFR a suferit teribil în primele 15 minute, apoi a controlat meciul şi l-a câştigat din două faze fixe.

E realmente şocant să vezi că la Sofia fotbalul se poate juca având mulţi spectatori în tribune, iar 300 de kilometri mai la nord, trioul Orban-Tătaru-Arafat nu ştie ce să mai închidă şi câte măşti şi ameninţări să mai inventeze. 

Atenţie, Bulgaria a avut, în ultimele 24 de ore, de 3,2 ori mai puţine persoane infectate decât în România, dar are şi o populaţie de aproape 3 ori mai mică. Deci, cam pe acolo, dar fanii bulgari au populat aseară stadionul şi s-au comportat ca şi cum n-ar fi existat niciodată pandemia cu coronavirus.

CFR parcă a fost şi ea copleşită de atmosferă. Deşi a intrat cu o echipă extrem de experimentată, în care n-a existat niciun jucător sub 24 de ani, campioana noastră a suferit mult în start. A fost sufocată de ȚSKA şi doar paradele lui Bălgrădean au făcut să nu se schimbe tabela.

CFR joacă la 0-0

De un sfert de oră a avut nevoie trupa lui Petrescu pentru a se calibra şi pentru a intra şi în ritmul meciului, dar şi al tribunelor. E complicat ca după 8 luni în care fie n-ai jucat deloc, fie ai făcut-o doar în faţa unor stadioane goale, să poţi să te acomodezi imediat la o atmosferă încinsă. Păun a avut o semiocazie (18), dintr-un şut de la marginea careului, după care CFR a ţinut-o pe ȚSKA departe de buturile lui Bălgrădean. Cu organizare defensivă şi fără să rişte absolut nimic. Pentru Petrescu, 0-0 e întotdeauna foarte bun! Pauză!

Experienţa europeană a făcut diferenţa

Repriza secundă începe altfel. Cu CFR stăpână în teren, jucând mai agresiv, mai sus, mai aproape de poarta adversă. Şi cu un astfel de joc apar şi fazele fixe, iar la aceste momente, probabil că CFR e în Top 10 formaţii de pe tot continentul. Centrare perfectă Deac, reluare la fel Rondon. 0-1.

Apoi, CFR controlează în stil de mare echipă meciul. Se vede experienţa acumulată în sezonul trecut, cu nu mai puţin de 16 meciuri în Europa: jumătate în Champions League! Şi cum ȚSKA e vulnerabilă şi începe să sângereze, o echipă construită de Petrescu pe profilul unui prădător nu poate rata şansa de a ucide meciul.

Debeljuh a scos un penalty, pe care Deac l-a transformat şi a făcut linişte la Sofia. Victorie la debutul în grupele europene şi Dan Petrescu mai arată încă o dată, nici nu mai era nevoie, ce nivel mare are ca antrenor.

FINAL  » ȚSKA Sofia - CFR Cluj 0-2

Au marcat: Rondon '53, C. Deac '74 (pen.)

S-a încheiat partida!

min. 87: Vojtus și Carnat sunt introduși de Dan Petrescu. Au ieșit Debeljuh și Rondon. 

min. 83: Alexandru Chipciu vede cartonașul galben. Pereira îl înlocuiește pe Păun. 

min. 78: Alexandru Chipciu intră în locul lui Ciprian Deac. 

min. 74, GOL CFR, 0-2: Ciprian Deac transformă cu siguranță lovitura de pedeapsă.

min. 72: Youga îl trage pe Debeljuh în careu: penalty pentru CFR Cluj!

min. 69: Sankhare oferă o pasă genială, dar Sowe nu reușește să facă preluarea.

min. 61: Yomov vede primul cartonaș galben al partidei, pentru un fault din spate comis asupra lui Păun. 

min. 53, GOL CFR, 0-1: Deac centrează cu mult efect, spre linia careului de 6 metri. Rondon câștigă duelul direct cu adversarul și reia cu capul.

min. 50: Minute bune pentru campioana României. ȚSKA Sofia, înghesuită în careu, rezistă eroic.

A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză!

min. 45: Debeljuh se trezește cu mingea la picior la 6 metri de poartă, lateral dreapta. Bulgarii strâng însă bine. Camora are o intervenție de excepție prin alunecare și blochează contraatacul.

min. 35: Djokovic a faultat în atac. Mingea sărise la Susic, care plasase lovitura direct în vinclu. 

min. 32: ȚSKA Sofia pornește pe un contraatac contra 5. Yomov pasează greșit. „Feroviarii” au șansa lor de a declanșa o acțiune rapidă, dar nici Păun nu e mai inspirat. 

min. 31: Păun încearcă încă un șut de la distanță și îl enervează pe Rondon. Venezueleanul vedea o continuare în dreapta, unde Susic învăluise. 

min. 23: Sowe reia cu capul. Bălgrădean intervine din nou salvator. 

min. 20: Păun șutează cu efect interior, de la 16 metri. Un apărător deviază mingea în corner. Vinicus se înalță superb și trimite sub transversală. Tușierul indică însă fault în atac.

min. 17: Ciprian Deac nu ajunge la o centrare venită de la Susic. 

min. 10: Sankhare șutează din afara careului, fără probleme pentru Bălgrădean.

min. 7: Burcă și Bălgrădean nu se înțeleg. Sowe intră în posesia mingii, dar e blocat de portarul campioanei. 

A început partida!

 

Sursa: https://www.gsp.ro/international/europa-league/tska-sofia-cfr-cluj-0-2-grupele-europa-league-clasamentul-613842.html

Parteneri