Menu

Romania investeste 123 de milioane de euro in 4 stadioane din Bucuresti

Romania investeste 123 de milioane de euro in 4 stadioane din Bucuresti

Statul roman va investi 123 de milioane de euro in refacerea a patru stadioane din Bucuresti ce vor fi utilizate ca baze de pregatire in timpul Euro 2020.

Ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, a dezvaluit care sunt sumele pe care Romania le investeste in lucrari.

Costul total al refacerii celor patru arene - Ghencea, Giulesti, Arcul de Triumf si Dinamo - depaseste 120 de milioane de euro.

"Estimarile sunt de aproximativ 1.600 de euro per loc. Avem la Dinamo 20-25 de mii de locuri, Ghencea cu 30 de mii de locuri, Giulesti 14 mii de locuri si la Arcul de Triumf 14 mii de locuri. Per total costul este de 123 de milioane de euro, investitii in modernizare", a spus Dunca la Digi24.

Romania va organiza patru partide la Euro 2020, trei in faza grupelor si una in optimile de finala.

Partidele se vor disputa pe National Arena, stadion care va fi la randul sau modernizat, iar cele patru arene in care se investeste aceasta suma uriase vor fi utilizate ca baze de pregatire de catre nationalele ce vor evolua in tara noastra.


Din cauza investitiei in cele patru stadioane, Bucurestiul nu va avea o Sala Polivalenta moderna in urmatorii ani, MTS anuntand deja ca prioritare sunt arenele pentru fotbal.

M.D.

 

  • Nici un comentariu

Adauga comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0 restricţie de caractere
Textul trebuie să aibă mai mult de 5 caractere

Parteneri