Menu

FRF va primi 2,3 milioane de euro de la Bergenbier, noul sponsor. Calificarea la Euro 2016 măreşte suma la 3,5 milioane de euro

FRF va semna mâine, în cadrul unei întâlniri care va avea loc în Poiana Braşov, un contract important de sponsorizare. Parteneriatul Federaţiei Române de Fotbal va fi cu Bergenbier, companie care va plăti 2,3 milioane de euro pentru următorii patru ani de contract. Potrivit surselor ProSport, suma poate creşte la 3,5 milioane de euro pentru această perioadă în funcţie de performanţe, precum calificarea la Euro 2016 sau Campionatul Mondial din 2018.

Contractul este aproximativ egal ca valoare cu cel pe care FRF l-a avut cu Timişoreana, înţelegere care a expirat la finalul anului 2014. Timişoreana nu a mai dorit prelungirea contractului care obliga compania la plata a circa 600.000 de euro pe an în conturile Federaţiei.

Bergenbier a fost sponsor FRF între 1998 şi 2008 cu sume de la 250.000 la 500.000 de euro pe an

Bergenbier este unul dintre sponsorii care au mai avut contacte cu Federaţia Română de Fotbal. În 1998 a fost prima colaborare dintre cele două părţi, una de pe urma căreia FRF câştiga la acel moment 250.000 de dolari pe an. Sponsorizarea Bergenbier a încetat în 2009, moment în care producătorul de bere plătea 500.000 de euro pe an către FRF. În luna ianuarie a acelui an, Ursus devenea sponsor în locul lui Bergenbier pentru o sumă de 1,5 milioane de euro pe an. La finalul anului 2011, fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, anunţa că Ursus a reziliat unilateral contractul de sponsorizare a echipei naţionale. Un an mai târziu, aceeaşi companie, Ursus Breweries, a încheiat alte două contracte cu FRF pe o perioadă de trei ani, unul de aproximativ 600.000 de euro anual, de sponsorizare a echipei naţionale, şi altul de publicitate în cadrul competiţiei Cupa României, în valoare de 300.000 de euro anual, ambele prin marca Timişoreana.

Scapă Federaţia de "colapsul financiar" anunţat de Piţi?

Contractul de sponsorizare vine în contextul în care Federaţia Română de Fotbal se confruntă cu dificultăţi financiare. Unul dintre cei care au lăsat să se înţeleagă asta a fost chiar fostul selecţioner, Victor Piţurcă, cel care a tras un semnal de alarmă chiar la conferinţa de adio. "Fotbalul românesc e în faliment. Inclusiv FRF, uşor, uşor intră în colaps financiar", a spus actualul antrenor al lui Al Ittihad. Pentru prima dată după 1989, Federaţia Română de Fotbal a cerut finanţare din partea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Carmen Tocală, secretar de stat pe probleme de sport în MTS, a anunţat că FRF solicită aceşti bani pentru pregătirea tinerilor jucători şi participarea echipelor la competiţiile internaţionale. Suma solicitată de noua conducere a FRF este de patru milioane de lei (aproape 900.000 de euro). Totuşi, informaţia a fost negată de Răzvan Burleanu, preşedintele FRF. "Am spus de la bun început: vom atrage toate fondurile şi finanţările pe care Federaţia Română de Fotbal le poate accesa. E mai mult decât o promisiune făcută membrilor afiliaţi şi iubitorilor fotbalului, pentru mine e o obligaţie care ţine de managementul performant. Asta pentru că nu există bani de care dezvoltarea fotbalului românesc să se poată lipsi. Însă, cel puţin până acum, am decis să nu solicităm finanţare de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Totodată, în dezvoltarea centrelor regionale de excelenţă am decis să ne bazăm exclusiv pe sprijinul autorităţilor locale şi investiţii din mediul privat, fără o implicare financiară din partea statului", spunea acesta pentru ProSport la finalul lui 2014.

Sursa: prosport.ro