Menu

Cine sunt favoritele la câștigarea EURO 2020

  • Scris de Fulgusin
  • Categorie: Alte Stiri

 Campionatul European de fotbal din 2021, denumit în continuare de UEFA ca fiind EURO 2020, va avea loc între 11 iunie și 11 iulie.

La EURO 2020 vor participa 24 de echipe, în 12 orașe din Europa.

Cum arată grupele de la EURO 2020:

Grupa A: Italia, Elveția, Turcia, Țara Galilor

Grupa B: Belgia, Rusia, Danemarca, Finlanda

Grupa C: Ucraina, Olanda, Austria și câștigătoarea play-off A (Islanda, Bulgaria, Ungaria, România) în cazul în care se califică România. Dacă echipa noastră nu se califică, va fi câștigătoarea din Grupa D (Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus)

Grupa D: Anglia, Croația, Cehia, câștigătoarea play-off C (Scoția, Norvegia, Serbia, Israel)

Grupa E: Spania, Polonia, Suedia, câștigătoarea play-ff B (Bosnia, Slovacia, Irlanda, Irlanda de Nord)

Grupa F: Franța, Portugalia, câștigătoarea play-off A (Islanda, Bulgaria, Ungaria, România) dacă nu câștigă România și Germania

Cum se stabilesc ultimele echipe calificate la EURO 2020

În acest moment cunoaștem 20 de echipe și mai avem nevoie de încă 4, care vor fi stabilite pe 8 octombrie și 12 noiembrie.

Traseul A: Câștigătoarele din meciurile Bulgaria - Ungaria și Islanda - România se vor întâlni la Sofia sau Budapesta, iar învingătoarea va merge la EURO 2020.

Traseul B: Câștigătoarele din meciurile Bosnia - Irlanda de Nord și Slovacia - Irlanda se vor întâlni la Zenica sau Belfast, iar învingătoarea va merge la EURO 2020.

Traseul C: Câștigătoarele din meciurile Norvegia - Serbia și Scoția - Israel se vor întâlni la Oslo sau Belgrad, iar învingătoarea va merge la EURO 2020.

Traseul D: Câștigătoarele din meciurile Georgia - Belarus și Macedonia de Nord - Kosovo se vor întâlni la Tbilisi sau Minsk, iar învingătoarea va merge la EURO 2020.

Care sunt favoritele la câștigarea EURO 2020

Privind cotele pe pariuri fotbal, observăm că naționala Angliei este principala favorită la câștigarea EURO 2020, având cota 6.00. Anglia este urmată de Belgia, cu cota 6.50, Franța, cu cota 7.00, Germania și Olanda, ambele cu 8.00, Spania, cu o cota de 9.00, Italia, cu o cotă de 12.00 și Portugalia, cu o cotă de 18.00. România, în schimb, are cota 201.0 să câștige EURO 2020.

Anglia -  Principala favorită la câștigarea EURO 2020 s-a impus în grupa A din preliminarii, cu 7 victorii și o singură înfrângere, dar a auut adversari destul de slabi precum Cehia, Kosovo, Bulgaria și Muntenegru. La Campionatul European, englezii au terminat de două ori pe locul 3, în 1968 și în 1996. La ediția din 2016 s-au oprit în optimi. Ei mizează însă pe forma excelentă arătată de Harry Kane, care înscrie la foc automat, și pe un grup unit. De asemenea, englezii mizează și pe faptul că semifinalele și finala au loc la Londra.

Belgia - A câștigat cu punctaj maxim grupa I, a marcat de 40 de ori și a primit doar trei goluri. Având un lot foarte bun, Belgia speră să facă un turneu final mare și să obțină cea mai bună performanță din istorie. La un European, cea mai bună clasare au avut-o în 1972, când au terminat pe locul 3. La ediția din 2016 s-au oprit în sferturile de finală.

Franța - A câștigat Grupa H în preliminarii și vrea să-și treacă în palmares al treilea titlu continental, după cele din 1984 și 2000. În plus, francezii vor să-și ia revanșa după ce la EURO 2016 au fost învinși surprinzător în finală de Portugalia, deși meciul s-a jucat la Paris.

Germania - "Panzerul german" are trei titluri continentale în palmares, dar ultimul a fost obținut tocmai în 1996. Germania a avut un parcurs dezamăgitor în ultima perioadă, dar tânăra generație a ajuns parcă la maturitate și e gata de un parcurs de răsunet. La EURO 2016, Germania s-a oprit în semifinalele competiției.

Olanda - Pare că a trecut peste momentele mai slabe din ultimii ani, care au dus și la absența de la ultima ediție a Campionatului European din 2016. Olanda a terminat pe locul doi într-o grupă din care a făcut parte și Germania. Batavii vor să obțină al doilea titlu continental din palmares, după cel obținut în 1988.

Spania - Schimbul de generații nu a mers tocmai așa cum își doreau spaniolii, însă au câștigat fără emoții în preliminarii o grupă din care a făcut parte și România. Spania are trei titluri continentale în palmares, câștigate în 1964, 2008 și 2012. La EURO 2016 s-au oprit dezamăgitor în optimi.

Italia - Italia a câștigat Grupa J și în general are un traseu din ce în ce mai bun. Este o echipă solidă, căreia îi dai greu gol. Italienii au un singur titlu continental, câștigat în 1968.

Parteneri